Hakan Dinçman Kişisel Blog Avrupa,Yunanistan Selanik Gezi Rehberi(Tam 32 ayrı yer)

Selanik Gezi Rehberi(Tam 32 ayrı yer)


Selanik

Yunanistan’ın en büyük ikinci şehri olan Selanik, ekonomi, endüstri ve ticari merkez açısından ikinci büyük şehri olma özelliğini de taşıyor. Her sokağı denize açılan Selanik, muhteşem meydanları ve sıcakkanlı insanlarıyla Yunanistana gelirseniz mutlaka uğramanız gereken rotalardandır. Selanik, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu şehir olduğu için her yıl binlerce turist ev sahipliği yapıyor ve kültür başkenti olarak biliniyor. Selanik, hem şehrin görüntüsüyle, hem kültürü hem de insanıyla da İzmir’in ikiz kardeşi gibi. Lafı fazla uzatmadan gezilecek yerlere bakalım.

1. Aya Dimitros Katedrali

5. yüzyılda inşaatının bittiği tahmin edilan  bu katedralin  o dönem hükümdarlık yapan ve kendisinin Hristiyan olup olmadığı tartışılan 1. Konstantin, Hristiyanlığı devletin resmi dini olarak ilan etmiş. Bunun üzerine Selanik Hristiyanları şehit olan Aziz Dimitrios’a ithafen Roma hamamlarından kalma kalıntılar üzerine bu kiliseyi inşa ettirmişler.

1493’te kilise Osmanlı Devleti tarafından camiye çevrilmiş ve Kasimiye Camii adını almıştır.

1917  yılında büyük bir yangın çıkmış ve cami nerdeyse tamamen yanmıştır.1949 yılında Cami aslına uygun olarak restore edilmiş ve Ortodoks kilisesi olarak ibadete açılmıştır.

Kilise 1988 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklenmiş.

Türkiye Başkonsolosluğu Binası ve Atatürk Evi ile aynı caddede bulunan katedral mimari yapısıyla sizi büyüleyecek.

 

Aya Dimitri Kilisesi pazartesi günleri 12:30-19:30 saatleri arası; salı, çarşamba ve cumartesi günleri 08:00-20:00 saatleri arası, cuma günleri 08:00-23:00, pazar günleri ise 10:30-20:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Kiliseye girişte herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

 

2. Atatürk Evi

 

 

Şehrin en önemli özelliği Mustafa Kemal Atatürk’ün evinin burada bulunmasıdır. Büyülenmiş gibi hissedebileceğiniz sizi maziye götürecek, sizi rüyada gibi hissettirecek bir yer burası Atatürk evi. Düşünsenize kendinizi Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk anılarında buluyorsunuz. Bahçesinde koşusu zihninizde canlanıyor. Bir kaç dakikalığına da olsa bu duygu’yu yaşamak çok güzel bir şey olsa gerek.

1953 yılında ziyarete açılan bu zarif yapı şu an müze konumundadır. Anlaşmaya göre Türklere ait olan tüm mülklerin Yunanlılara verilmesiyle evin mülkiyetini kaybetseler dahi, Selanik Belediyesi 1933 yılında evi satın alıp 1937 yılında barış için bir adım olarak bu bina Atatürk’e hediye edilmiştir.

Bina içerisinde Atatürk’ün bazı kişisel eşyaları ile doğduğu dönemde evde kullanılmakta olan mobilyalar bulunuyor.

Atatürk Evi’nin behçesinde Ali Rıza Efendi’nin diktiği Nar ağacını görebilirsiniz.

Pazartesi günü hariç diğer günler 10:00 – 17:00 saatleri arasında ücretsiz bir şekilde gezebilirsiniz.

 

3. Aristoteles Meydanı

Aristoteles Meydanı,  1917 Büyük Selanik Yangını’ndan sonra, 1918 yılında Fransız Mimar Ernest Hebrard tarafından tasarlanmıştır. Meydan adını akılcı felsefe adamı Aristo’dan almıştır. Şehrin en popüler buluşma noktasıdır.

Meydan sahil kesiminde yer alır. Bu nedenle çevredeki mekanlara oturup denize karşı bir şeyler içebilirsiniz. Ayrıca burada Büyük İskender’e ait bir heykel de bulunur. 7/24 ücretsizdir. Aristoteles Meydanı, Selanik’in özellikle akşamları en kalabalık ve capcanlı yerlerinden biridir.

Aristotelous Meydanı’nda 12 adet bina bulunuyor. Söz konusu binaların tamamı da Yunanistan Cumhuriyet binaları olarak kabul ediliyor. İlginç bir mimariye sahip olan meydanın 3 tarafı cadde ve binalarla çevriliyken bir tarafı da sahile açılıyor.

4. Zongolopoulos Şemsiyeleri:

Burası İzmir’in ikizi diyebilirim. Heykeltıraş George Zongolopoulos tarafından tasarlanmıştır.

Paslanmaz çelikten yapılmış anıtın görünümü hava koşullarına göre değişir. Sanatçının en tanınmış eseridir. İlk defa 1993’te Venedik Bienali için yapılan “Şemsiyeler”, daha sonra Brüksel’de Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi binasına yeleştirilmiş, şehrin 1997 Avrupa Kültür Başkenti olması şerefine 1997’de Selanik’e getirilmiştir.

 

5. Beyaz Kule (White Tower of Thessaloniki)

Beyaz Kule sahil şeridinde bulunmaktadır. Aslan Kulesi, Yeniçeri Kulesi olarak da anılır. 15.yy’da Mimar Sinan tarafından inşa edildiği düşünülüyor. Denizden gelebilecek herhangi bir tehlikeye karşı savunma amaçlı inşa edilmiştir. Daha çok hapishane olarak kullanılmıştır. Yapı o dönemlerde Kırmızı Kule başta olmak üzere birçok değişik isimle anılmıştır.

Giriş ücreti kişi başı 4 euro. Yukarıya çıkarken orta odalarda Yunanistan ve kulenin tarihi ile ilgili ufak müzeler dizayn etmişler.

Pazartesi günleri kapalı olan kule, diğer günler 8.30-15.00 saatleri arası ziyarete açıktır.

6. Tsimiski Caddesi

Biri alışveriş mi dedi? O zaman bu cadde tam sana göre. Işıl ışıl elbiselerin olduğu rengarenk bir dünya.

Konumu ve içeriği gereği, bu geniş cadde de sık sık İzmir’deki 2. Kordon’a benzetiliyor. Eğer isterseniz Selanik şehir merkezindeki Plateia Center Mall’ı da gezebillirsiniz.

Selanik’te alışveriş için bu caddeyi ziyaret edecekseniz bilmelisiniz ki, öğleden sonraları ve Pazar günleri burada açık mağaza bulmak zor.

7. Ano Poli

Ano Poli’ye gelince kendinizi tarih filminin içinde bulabilirsiniz. Çünkü bir zamanlar ihtişamlı surlarla çevrilerek koruma altına alınmış bu yerleşim bölgesinin neresine gidersiniz gidin, kentin farklı dönemlerini yansıtan bir tarih hazinesi ile karşılaşabilirsiniz.

Selanik’in eski şehir bölgesi olan Ano Poli, birbirinden farklı renkli evler ve bizans kiliselerinin bulunduğu eşsiz bir yerdir.

Şehrin en tepe noktalarından biri olan Ano Poli, şehrin hemen hemen bütün manzarasını buradan seyredebilirsiniz.

 

8. Ladadika

Özellikle akşam saatlerinde tavernalarında canlı müzik eşliğinde deniz ürünleri yiyebileceğiniz mekanların bulunduğu Ladadika Bölgesi, Selanik geziniz sonrası günün yorgunluğunu atabileceğiniz gerçek bir Yunanistan eğlence bölgesi. Ladadika için Selanik’in barlar sokağı diyebiliriz.

Kulağa hoş gelen Yunan müziklerini dinleyip,  isteyenlerle dolup taşan Ladadika için 24 saat yaşayan, capcanlı bir sokak dersek abartmış olmayız.

9.Galerius Kemeri

Bu kemer Sezar Galerius’u onurlandırmak için 297 yılı civarında yaptırılmıştır. Fakat bir kısmı yıllar içinde yıkılmıştır. Kalan kısmının üzerinde birtakım kabartmalar vardır. Bu kabartmalar Persler’e karşı kazanılan zaferi onurlandırmak adına yapılmıştır. Aralarında bir uyum vardır. Adeta hikaye anlatır gibi yapılmıştır.

Galerius kemeri bugün UNESCO Kültür Mirasları arasında listelenen, son derece değerli eserlerdendir.

Yapının orijinali tuğlayla kaplanarak sonrasında yontulmuş, mermer panelleri olan, üçlü bir kemere sahip sekiz sütunlu bir geçitmiş. Bir zamanlar kentin ana kapısına görkem katan antik yapıdan günümüzde geriye sadece savaşı betimleyen kabartmalarla dolu iki ayak kalmış.

10. Büyük İskender Heykeli

Bu heykel, tarihe altın harflerle kazınan Büyük iskender’in anısına yapılmıştır. Atıyla beraber tasvir edilmiştir. Selanik’in en görkemli  heykelidir.

 

11. Bey Hamamı

II. Murad döneminde 1444 yılında yaptırılan Bey Hamamı Yunanistan’da ayakta  kalabilmiş en büyük hamamdır.
Evliya Çelebi, bu hamamın diğerlerinden çok üstün özelliklere sahip olduğunu yazar. Bugün Selanik’in kalbi sayılan en büyük caddesi Egnatia üzerinde olan bu hamam,1968 yılına kadar “ Cennet Hamamı” adı altında kullanılmıştır.  sonra kapanmış, bakımsız bir durumda kendi kaderine bırakılmıştır. Osmanlı döneminde bakımlı hali bugün hiç kalmamış olup, çok harap bir görünüm arz etmektedir.

 

12. Vlatadon Manastırı

Vlatades Kutsal Patriklik ve Haçlı Manastırı, Selanik’te işleyen tek Bizans manastırı olup şehrin en önemli Bizans anıtlarından biridir. Selanik Başpiskoposu Agios Grigorios Palamas’ın müritleri Dorotheos ve Markos Vlattis kardeşler tarafından, geleneğe göre Havari Pavlus’un Selaniklilere ilahi sözü vaaz ettiği ve katolikonunun Tanrı’nın Başkalaşımına adandığı yerde inşa edilmiştir.

13. Rotunda Cami(Sultan Hortaç Cami)

 

Unesco Koruması altındaki güncel hali (2011)

Rotunda veya Sultan Hortaç Camii, Selanik’te eski bir Roma yapısının camiye çevrilip geliştirilmesiyle kurulmuş bir dinî yapıdır. Tarihte Roma yapısı, Hristiyan bazilikası ve cami olarak kullanılmıştır.

14. Ayasofya Kilisesi

Ayasofya veya Kutsal Bilgelik Kilisesi (Yunanca: Ἁγία Σοφία), Selanik’te bulunan dinî yapılardan biridir. Kilise olarak kurulup sonradan camiye dönüştürülen bu yapı, şehrin en eski yapılarından biridir ve UNESCO listesindedir. Üçüncü asırdan beri bu yerde bir kilise bulunmaktadır fakat şimdiki yapı 7. asırda inşa edilmiştir. İstanbul’daki Ayasofya örnek alınmıştır. Kilisenin içine ikonlar çizilmiştir. Binanın planı Yunan haçı şeklindedir ve orta Bizans devri mimarisinin en iyi örneklerinden biridir.

Selanik şehrini Sultan II. Murat 1430 senesinde Osmanlı Devleti topraklarına katınca kilise camiye çevrilmiştir ve bir minare eklenmiştir. Şehir 1912’de Yunanların eline geçince o dönemki adıyla Ayasofya Camii (veya Büyük Ayasofya Camii) tekrar kiliseye çevrilmiştir. Caminin minaresi yıkılmıştır.

1988 yılında Selanik’in on beş anıtı UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak listelenmiştir.

15. Modiano Pazarı

Özgün tasarımının tüm ihtişamını ve karakterini içeren, tamamen yenilenmiş durumdaki Agora Modiano (Selanik’in merkezi gıda pazarı), yerel ve uluslararası ürünlerin hazinesidir ve Yunanistan’ın ikinci büyük ve önemli şehrini ziyaret eden gurmeler için görülmesi gereken bir mekandır

16. Kapani Çarşısı

Sebze, meyve, et, deniz ürünleri, giysi ve hediyelik eşyaların satıldığı hareketli ve tarihi kapalı pazar.

17. Selanik Arkeoloji Müzesi

Selanik Arkeoloji Müzesi, Selanik ve çevresinde yapılan kazılarda elde edilen tarihi eserleri sergilemek üzere 1962’de kurulmuş müzedir. Yunan mimar Patroklo Karantino tarafından yapılmış müze binası Yunan modern mimari akımının bir parçası kabul edilmiştir.

18. Bizans Kültürü Müzesi

Bizans Kültürü Müzesi (Yunanca: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού), Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesindeki Selanik şehrinde bulunan müze. Bizans İmparatorluğu’na ait koleksiyonların sergilendiği müzenin bulunduğu yapının inşasına Mart 1989’da başlandı, Ekim 1993’te ise tamamlandı. Müze ise 1994’te açıldı.

19. Selanik Savaş Müzesi

Selanik Savaş Müzesi ( Yunanca : Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Polemiko Mousio Thessalonikis ) Selanik , Orta Makedonya , Yunanistan’da bulunan bir askeri müzedir .

Selanik Savaş Müzesi Ekim 2000’de açıldı. Mimar Vitaliano Poselli tarafından tasarlanan ve 1900 ile 1902 yılları arasında inşa edilen bir binada yer alıyor .

Müzenin misyonu Kuzey Yunanistan’daki askeri tarihi hafızanın ve mirasın korunmasına yardımcı olmaktır .

Kalıcı koleksiyonlar, 20. yüzyılın başından Yunanistan’ın İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Alman kuvvetlerinden kurtarılmasına kadar, Modern Yunan tarihinde bir dönüm noktası olan olayları gösteriyor . Bunlar arasında dönemin fotoğrafları, Helen ordusu, hava kuvvetleri ve donanma üniformaları, ordu silahları, top ve gemi replikaları, sanat eserleri, taş oymalar, haritalar, resimler, kartpostallar ve diğer Balkan ülkelerinin ordularına ait benzeri eşyalar yer alıyor . 

20. Selanik Yahudi Müzesi

Selanik Yahudi Müzesi, Selanik’teki Seferad mirası anısına 2001 yılında kurulmuş müzedir.

Selanik şehir merkezinde, geçmişte Atina Bankası ve Yahudi gazetesi L’Independent bürolarına ev sahipliği etmiş 1904 tarihli binada bulunur. Şehrin 1917 yangınında yok olan Yahudi mahallesinden günümüze gelebilmiş az sayıdaki yapıdan biri olan müze binası, Selanik’te inşa ettiği yapılarla tanınan İtalyan mimar Vitaliano Poselli’in eseridir. Bina, Selanik 1997 Avrupa Kültür Başkenti Organizasyonu tarafından restore edilmiş ve müzenin açılışı 13 Mayıs 2001’de yapılmıştır.

Müze koleksiyonunda Selanik’te yaşamış Yahudilere ilişkin belge, fotoğraf, dini ayinlerde ve günlük yaşamda kullanılan dini aletler, dini olmayan günlük yaşam eşyaları, II. Dünya Savaşı’nda toplama kamplarına gönderilen Selanik Yahudilerine ilişkin belge ve eşyalar bulunur.

Zemin kat, eskiden şehir surlarının doğusunda bulunan büyük Yahudi Mezarlığı’ndan getirilmiş mezar taşları ile mezarlığı ve ziyaretçilerini 1914’teki haliyle gösteren fotoğraflara ayrılmıştır. Birinci kattaki ilk galeride Selanik’te M.Ö. 305’ten II. Dünya Savaşı’na kadar var olmuş Yahudi toplumunun tarihi kronolojik olarak anlatılır. Devamındaki galerilerde Selanik Yahudi Toplumunun yaşamına ilişkin objeler ile 1941-1943 arasında sistematik olarak Auschwitz ve Bergen-Belsen toplama kamplarına götürülmüş Selanik Yahudilerinin ilişkin objeler sergilenir.

21. Selanik Belediye ve Sanat Galerisi

Selanik Belediye Sanat Galerisi, Yunanistan’ın Selanik kentinde 1966’da Belediye Kütüphanesi’ne bağlı olarak kurulmuş bir galeridir.

Galeri, 1986’da Villa Mordoch adıyla bilinen binaya; 1990’da ise Casa Bianca adlı yapıya taşındı. İtalyan sanatçı Piedro Arrigoni tarafından 1911-1913 arasında inşa edilmiş olan yapı, tanınmış fabrikatör Dino Fernandez Diaz’ın oğlu David Fernandez’e ait idi. 1990’da belediyeye geçti.

Galerinin koleksiyonunda binden fazla eser bulunur. Koleksiyon şu bölümlere ayrılır: Selanikli Sanatçılar Koleksiyonu, Modern Yunan Gravürleri Koleksiyonu, Bizans ve Bizans Sonrası İkonları Koleksiyonu, Modern Yunan Sanatı Koleksiyonu ve Heykel Koleksiyonu.

Galeri düzenli olarak Yunan sanatçıların (genellikle retrospektif) sergileri organize edilir.

22. Noesis Bilim ve Teknoloji Müzesi

Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi (NOESIS), Selanik’te yer alan bir bilim merkezi ve teknoloji müzesidir. 1978 yılında kurulmuştur. İçerisinde 150 kişilik dijital planetaryum, 200 kişilik amfitiyatro, hareket simulatörü ve çok sayıda sergi bulunmaktadır.

23. Selanik Çocuk Müzesi

Selanik Çocuk Müzesi 1997 yılında kurulmuş olup şehrin en interaktif ve eğlenceli müzelerinden biridir. Ziyaretçilere, özellikle de 4 ila 12 yaş arası çocuklara, okul ve oyuna odaklanan tematik koleksiyonlar sunar ve onlarla etkileşime girerek, eğitimin ebedi konusundan bilgi sunarak ve çocukların hayal gücünün gerekli bileşenini kullanarak sunar.

Müzede birkaç eski oyuncak, teneke saat mekanizması, oyuncak bebek evleri ve masa oyunları bulunurken, odalarından birinde okul yaşamına ait nesnelerin bulunduğu geleneksel bir okul sınıfı bulunmaktadır. Yaratıcı atölye çalışmaları ve eğitim programları ile katılan genç ziyaretçilerin becerilerini, bilgilerini ve duygusallığını geliştiren etkinlikler düzenli olarak düzenlemektedir. Ayrıca müzede çocuk kitapları ve yazarları da sergileniyor.

24. Selanik Fotoğrafçılık Müzesi

Selanik Fotoğraf Müzesi

Selanik Fotoğraf Müzesi’nin misyonu, fotoğrafçılığın incelenmesi ve tanıtılması ve halkın sanatın çağdaş ve önceki eğilimleri konusunda yetiştirilmesi, tanıtılması ve eğitilmesidir. Arşivleri ve koleksiyonu, Yiannis Stylianou, Socrates Iordanidis ve Dimitris Letsios’un arşivleri de dahil olmak üzere 1890-2015 yılları arasında yaklaşık 90.000 fotoğraf belgesinden oluşmaktadır. Kurum aynı zamanda Fred Boissonnas arşivinin Yunanca kısmının emanetçisi olarak da işlev görüyor. Hedefleri arasında koleksiyonlarının zenginleştirilmesi, sistematik bir arşiv oluşturulması ve Selanik Fotoğraf Bienali’nin düzenlenmesi de yer alıyor.

25. Makedonya Mücadelesi Müzesi

Makedonya Mücadelesi Müzesi, Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesindeki Selanik şehrinin merkezinde yer almaktadır . Ünlü mimar Ernst Ziller tarafından tasarlanan ve 1893 yılında inşa edilen neo-klasik bir binada yer almaktadır . Müze, zemin kattaki  odasında Yunan Makedonya’nın modern ve çağdaş tarihini grafiksel olarak göstermektedir . 

Helenizmin bölgedeki varlığını şekillendiren sosyal, ekonomik, politik ve askeri gelişmeleri sunmaktadır. Bu yaklaşım, ziyaretçinin yalnızca bölgedeki devrimci hareketlerin değil, aynı zamanda Güney Balkanlar’ın hızla değişen toplumunun ve gelenek ile modernleşme arasında denge kurmak için verdiği acı verici mücadelelerin de küresel bir resmini oluşturmasına olanak tanır.

 

26. İlizyon Müzesi

Duyularınızı çılgına çevirecek ve sizi etkileyecek yanılsamaların büyüleyici dünyasına girin. Kafanızı tamamen karıştıracak ve aynı zamanda eğitecek bir dünyada… Ziyaret ederseniz memnun kalacaksınız çünkü… hiçbir şey göründüğü gibi değil! Özellikle BURADA!

Unutulmaz, benzersiz, eğlenceli ve eğitici bir deneyime hazır mısınız? Selanik’teki İllüzyon Müzesi’ni ziyaret edin. Sayısız optik, interaktif ve fotografik illüzyonlarla eğlenerek ilginç bir görsel, fiziksel ve eğitici deneyim yaşayacağınıza eminiz!

27. Selanik Antik Agora Meydanı

Antik Agora Meydanı 1960 yılında kazara ortaya çıkıyor ve Selanik şehrinin neredeyse tam ortasında yer alıyor. Bu meydanın bir kısmı Roma zamanında diğer bir kısmı ise 4. yüzyıl’da inşa edildiği söyleniyor. Meydan içerisinde Roma hamamı ve gladyatör oyunları için küçük bir tiyatro bulunuyor.

 

28. Ote Kulesi

OTE Kulesi (Yunanca: Πύργος του ΟΤΕ), Yunanistan’ın Selanik şehrinin merkezindeki Selanik Uluslararası Sergi Merkezi’nde yer alan, 76 metre uzunluğundaki bir kuledir. 1966 yılında açılan kule 2005 yılında restore edilmiştir.

Kule, Yunan mimar Alexandros Anastasiadis tarafından tasarlandı ve 1965’te tamamlandı; 1966’da kuleden bir Yunan televizyon ağındaki ilk siyah beyaz televizyon yayını yapıldı. Kule, 1970’lerde, deneysel bir VHF analog mobil telefon şebekesinin antenlerini desteklemek için de kullanıldı. Bugün Cosmote hücresel mobil telefon şebekesi tarafından kullanılmaktadır.

29. Yedi Kule

Yedikule (Yunanca: Επταπύργιο; Eptapiryo), Yunanistan’ın Selanik kentinde bulunan bir Bizans ve Osmanlı kalesidir. Kale, Selanik akropolünün kuzeydoğu köşesinde yer almaktadır. 19. yüzyılın sonlarına kadar, şehrin akropolünün en büyük tabyası ve aynı zamanda Osmanlı zamanında garnizon komutanının karargâhı olarak hizmet verdi. Daha sonra 1989’a kadar açık kalan bir hapishaneye dönüştürüldü. Restorasyon ve arkeolojik çalışmalar 1970’lerde başladı ve günümüze kadar devam etmektedir.

Yunan rebetika şarkılarında Yedi Kule hapishanesine atıflar bulunmaktadır.

30. Selanik Limanı

Selanik Limanı ( Yunanca : Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ) Doğu Akdeniz’in en büyük limanlarından biridir . Makedonya , Yunanistan’da bulunan ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine doğrudan erişimi olan büyük Trans-Avrupa otoyol ve demiryolu ağlarına yakın olan bu liman, Balkanlar ve Güneydoğu Avrupa’ya açılan bir kapı olarak kabul edilmektedir .

31. Regency Casino Selanik

1996 yılından bu yana Avrupa’nın en büyük ve en lüks casinolarından biri olan Regency Casino Selanik, unutulmaz eğlence deneyimleri sunuyor.

Selanik Uluslararası Havaalanı’na kısa bir yürüyüş mesafesinde, Selanik’in merkezine ve komşu illere gidiş-dönüş düzenli otobüs hatlarına kısa bir mesafede bulunan Regency Casino Thessaloniki, sizi yüksek estetiğin lüks ortamında sonsuz oyun deneyimine davet ediyor.

Regency Casino Thessaloniki benzeri görülmemiş bir eğlence deneyimidir. Odalarında en iyi ve en modern oyunların tadını çıkarabilir, büyük ödüllü çekilişlere ve zengin hediyelere katılabilir, yüksek kalite odağını tadabilir ve büyük müzikal gösteriler ve tiyatro gösterileriyle eğlenebilirsiniz.

Regency Casino Thessaloniki, konuklarına Avrupa’nın en iyi oyunlarını sunuyor.
Sürekli olarak yenilenen, 0,01 Euro ile 2,5 Euro arasında değişen bahislerle 730 yüksek teknolojili slot makinemiz arasından seçim yapın.

 

32. Selanik Sahil

 

İzmir kordon’a benzer bir sahil şeridi bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız:

Selanik’te ne yenir?

 

Leave a Reply

Related Post